Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Και δεύτερο αεροσκάφος σε λιγότερες από 24 ώρες έκανε αναγκαστική προσγείωση!

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την πρώτη αναγκαστική προσγείωση και ήρθε μια δεύτερη για να αναστατώσει την Delta Airlines…

Επιβατικό αεροσκάφος Boeing 767 της εταιρίας Delta Airlines που κατευθυνόταν στη Μόσχα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης εξαιτίας “προβλήματος στο κινητήρα”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Αεροπορίας.
 
“Η πτήση 30 της Delta, ένα Boeing 767 με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες απογειώθηκε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τη Μόσχα. Εξαιτίας προβλήματος που παρουσιάστηκε στον αριστερό κινητήρα, ο πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο από το οποίο είχε απογειωθεί”, διευκρίνισε η Χόλι Μπέικερ, εκπρόσωπος της FAA.
 
Η ίδια διέψευσε τις φήμες ότι το ένα φτερό του αεροσκάφους είχε τυλιχτεί στις φλόγες και τόνισε πως η αναγκαστική προσγείωση έγινε χωρίς προβλήματα.
 
Η Delta Airlines ανακοίνωσε από την πλευρά της στο Twitter πως “λίγο μετά την απογείωση το πλήρωμα εντόπισε κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα, ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Οι 193 επιβάτες και τα 11 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν με ασφάλεια το αεροσκάφος”.
 
Στο μεταξύ, ένα δεύτερο αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, επίσης Boeing 767 που πραγματοποιούσε την πτήση Ατλάντα-Λος Άντζελες, έκανε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας προβλημάτων στον κινητήρα, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox5 News.
 
Η πτήση 125 της Delta με 262 επιβάτες αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ Τζάκσον της Ατλάντα στις 18:10 τοπική ώρα της Κυριακής, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει όταν σημειώθηκε βλάβη σε έναν από τους κινητήρες, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
 
Το πίσω μέρος του αεροσκάφους σύρθηκε στο διάδρομο προσγείωσης, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε, πρόσθεσε η τοπική τηλεόραση.
 
Η κατασκευάστρια εταιρία Boeing αρνήθηκε κάθε σχόλιο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε