Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Και επίσημα υποψήφιος ο Ομπάμα

Και επίσημα υποψήφιος ο Ομπάμα

Τo Δημοκρατικό Κόμμα όρισε επισήμως τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποψήφιό του στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, απέναντι στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Ομπάμα έλαβε το χρίσμα του κόμματος, επευφημούμενος από χιλιάδες συνέδρους, στη διάρκεια των εργασιών του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών που διεξάγεται στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε ο Μπιλ Κλίντον με μια 50λεπτη ομιλία του υπέρ του απερχόμενου προέδρου.

Στο τέλος της ομιλίας του Κλίντον, ο Ομπάμα ο οποίος δεν πήρε τον λόγο, ανέβηκε στο βήμα όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τον υποδέχτηκε ιδιαίτερα θερμά ενώπιον των σχεδόν 6.000 αντιπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί στο κλειστό στάδιο Time Warner Cable Arena, πριν οι δύο πολιτικοί αποχωρήσουν από το βήμα αμέσως μετά.

Στη ομιλία του ο 66χρονος Κλίντον, ο οποίος παραμένει πολύ δημοφιλής στη χώρα του, υποστήριξε θερμά τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος τονίζοντας τις ικανότητες του Ομπάμα να επιτύχει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ κατηγόρησε τους ρεπουμπλικανούς ότι άφησαν σε “μεγάλη ακαταστασία” τις ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε