Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Και επισήμως νεκρός ο “χασάπης του Μαουτχάουζεν”

Και επισήμως νεκρός ο “χασάπης του Μαουτχάουζεν”

Η γερμανική δικαιοσύνη επισημοποίησε για πρώτη φορά τον θάνατο του Αριμπερτ Χάιμ, του εγκληματία ναζί που υπήρξε ένας από τους πλέον καταζητούμενους στον κόσμο.

Δικαστήριο του Μπάντεν-Μπάντεν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η εναντίον του δίωξη διότι δεν υπάρχει “καμία αμφιβολία” ότι το πτώμα που βρέθηκε στην Αίγυπτο το 1992 ανήκε στον “χασάπη του Μαουτχάουζεν”, που βασάνισε και δολοφόνησε εκατοντάδες κρατουμένους, κυρίως Εβραίους, στο διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως στην Αυστρία.

Τον Φεβρουάριο 2009 έρευνα του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου και της αμερικανικής εφημερίδας New York Times αποκάλυψε ότι “ο χασάπης του Μαουτχάουζεν” πέθανε το 1992 στην Αίγυπτο, έπειτα από καταδίωξη μισού αιώνα.

Ο θάνατός του ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα και ο γερμανικός Τύπος είχε στη συνέχεια αναφέρει ότι η αστυνομία διατηρούσε αμφιβολίες.

Ωστόσο, το δικαστήριο του Μπάντεν-Μπάντεν έδωσε σήμερα τη διαβεβαίωση ότι ο Αριμπερτ Χάιμ ήταν ο Τάρεκ Χουσέιν Φαρίντ, που πέθανε στις 10 Αυγούστου 1992 στο Κάιρο από καρκίνο. Ο συνήγορος του καταζητούμενου προσκόμισε βεβαίωση ότι ο Χάιμ ασπάσθηκε τον ισλαμισμό με το νέο του όνομα.

Το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ, που καταδιώκει τους ναζιστές εγκληματίες, είχε ανακοινώσει το 2009 ότι δεν πιστεύει ότι ο Χάιμ είναι νεκρός.

Ο Αριμπερτ Χάιμ, ο σαδιστής “γιατρός του θανάτου”, γεννήθηκε στην Αυστρία το 1914, έδρασε επίσης στα στρατόπεδα του Σαχζενχάουζεν και Μπούχενβαλντ, στη Γερμανία.

Ηταν ο πλέον καταζητούμενος εγκληματίας ναζί μετά τον Αλόις Μπρύνερ, τον εμπνευστή της “τελικής λύσης”, ο οποίος πέθανε στη Συρία.

Σύμφωνα με τον γιο του, ο Αριμπερτ Χάιμ εγκαταστάθηκε στο Κάιρο στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 και στη συνέχεια ασπάσθηκε το ισλάμ.

Διαβάστε

Απίστευτο! Ο ανιψιός του Χίτλερ ζητούσε απεγνωσμένα να πολεμήσει εναντίον των ναζί!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε