Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Και η Interpol στις έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στη Βουλγαρία

Και η Interpol στις έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση στη Βουλγαρία

H “Interpol” θα αποστείλει στη Βουλγαρία ειδική ομάδα, η οποία θα ενταχθεί στις έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον Ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ.

Μέχρι τώρα τις έρευνες διεξάγουν οι βουλγαρικές αρχές σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία “Europol”, με το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και άλλες υπηρεσίες,

Ο κ. Τσβετάνοφ τόνισε ότι από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος δράστης της προχθεσινής αιματηρής επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον του λεωφορείου με τους Ισραηλινούς τουρίστες είχε γίνει αντιληπτός στην περιοχή του μεγάλου λιμανιού της Βουλγαρίας τουλάχιστον τέσσερις μέρες πριν τη βομβιστική επίθεση.

Οι αρχές διαθέτουν ακριβή περιγραφή του δράστη, από άτομο που είχε επικοινωνία μαζί του, σύμφωνα με τον κ. Τσβετάνοφ.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου, ότι πρόκειται για πολίτη της Σουηδίας αραβικής καταγωγής, όπως και τους διάφορους ισχυρισμούς ξένων ΜΜΕ για σχεδιασμό της εγκληματικής ενέργειας από συγκεκριμένες οργανώσεις.

Ο κ. Τσβετάνοφ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης οι βουλγαρικές αρχές συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες δύο άλλων χωρών για την εξακρίβωση της ταυτότητας του ύποπτου τρομοκράτη, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Οι ανακριτές ερευνούν διάφορες εκδοχές, ενώ δεν αποκλείεται ο ύποπτος δράστης να είχε και συνένοχο, σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο καμικάζι της Βουλγαρίας – Βρέθηκε το DNA του – ΒΙΝΤΕΟ
 

Καμικάζι σκότωσε τους Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία – Βίντεο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε