Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Και η γερμανική αντικατασκοπεία μπλεγμένη στο σκάνδαλο με νεοναζί στη Γερμανία

Και η γερμανική αντικατασκοπεία μπλεγμένη στο σκάνδαλο με νεοναζί στη Γερμανία

Η στρατιωτική αντικατασκοπεία της Γερμανίας (MAD) απέκρυψε υλικά από την Βουλή για τη διερεύνηση της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU), τα οποία αφορούσαν στην παρακολούθηση ενός από τα δραστήρια μέλη της.

Η τριμελής συμμορία των ναζιστών είχαν σκοτώσει 9 Τούρκους  και έναν Ελλήνα μικρο-καταστηματαρχες και μια γερμανίδα αστυνομικό .

Η νέα αυτή εξέλιξη με την στρατιωτική αντικατασκοπία διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής της Βουλής  σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής  κ. Σεμπάστιαν Εντάτι δήλωσε ότι «αυτό αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς το Κοινοβούλιο, η οποία θα έχει συνέπειες». Τώρα ενώπιον της Επιτροπής πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της MAD Ούλριχ Μπιρκενχάιερ.  Η αντικατασκοπεία παρακολουθούσε το μέλος της NSU Ούβε Μουντλός, όταν εκείνος υπηρετούσε στο γερμανικό στρατό και ταυτοχρόνως ερχόταν σε επικοινωνία με δεξιούς εξτρεμιστές, γι’ αυτό και η παρακολούθησή του ενέπιπτε στη δικαιοδοσία της MAD. Έχει αποκαλυφθεί ήδη πρό μηνών ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών  οι οποίοι κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με μια νεοναζιστική τρομοκρατική συμμορία λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παράδοσή τους στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ONALERT.GR

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε