Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Και οι Γερμανοί τον χαβά τους… “Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ”

Και οι Γερμανοί τον χαβά τους… “Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ”

Συνεχίζουν και σήμερα τις δηλώσεις τους οι γερμανοί που προσπαθούν για άλλη μια φορά να μας “απειλήσουν” με τον δικό τους τρόπο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε και σήμερα για να μας πει ότι η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους πιστωτές της και να θέσει σε εφαρμογή τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις εάν επιθυμεί να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ.

«Εάν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει, και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν (στο ευρώ), δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν που έχουμε αποφασίσει. Δεν μπορούμε να έχουμε το ένα (την χρηματοοικονομική διάσωση και το ευρώ) χωρίς το άλλο», δηλαδή την εξοικονόμηση και τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Γερμανός υπουργός, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ανήσυχος όμως για τις εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίστηκε και… σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργάνωσε ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμό WDR στις Βρυξέλλες.

“Αυτά που άκουσα τις τελευταίες ώρες από ορισμένους πολιτικούς στην Ελλάδα, τα βρίσκω πολύ ανησυχητικά”, είπε ο Γερμανός υπουργός.

   “Η τύχη της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται τώρα στα χέρια των Ελλήνων. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει η ίδια ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει”, τόνισε.

   Ταυτόχρονα ωστόσο, ο Βεστερβέλε είπε ότι ανησυχεί επίσης για “την αφ’ υψηλού τευτονική έπαρση” και προειδοποίησε: “Ακριβώς επειδή διαθέτουμε υποδειγματική ισχύ στην Ευρώπη, πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση ως η ισχυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η τρόικα δεν έρχεται στην Αθήνα

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καλή, περιμένω συναρπαστικό καλοκαίρι!

“Μνημόνιο ή έξω απ’ το ευρώ” – Άμεση απειλή της ΕΚΤ για την τήρηση των μέτρων

Και να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, σιγά μην το αφήσει η Γερμανία να καταρρεύσει!

“Αν δεν βρει συνομιλητή η τρόικα με την Ελλάδα τότε δεν θα δώσει την επόμενη δόση!”

Απειλή Μπαρόζο: “Επιλέξτε. Λιτότητα ή Χρεοκοπία”!

Μπαρόζο προς Ελλάδα: “Σεβαστείτε ότι υπογράψατε αλλιώς οι συνέπειες θα είναι πολύ αρνητικές”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε