Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Και οι Ιταλοί έχουν ξεχάσει τι θα πει… αύξηση

Και οι Ιταλοί έχουν ξεχάσει τι θα πει… αύξηση

Οι αυξήσεις των μισθών στην Ιταλία βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάντα ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής ISTAT.

 Συγκεκριμένα, το 2012 οι απολαβές των Ιταλών εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 1,5%, ενώ ο πληθωρισμός ανήλθε σε 3%. “Πρόκειται για ποσοστά παρόμοια με εκείνα του 1983”, υπογραμμίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Πάντως η ιταλική ένωση βιομηχάνων Confindustria εκτίμησε σε έκθεσή της ότι “η οικονομία της χώρας αγγίζει κατά την παρούσα φάση τον ‘πάτο’ της ύφεσης και στην συνέχεια δεν μπορεί παρά να σημειωθεί βελτίωση της κατάστασης”.

Η Confindustria σημείωσε ότι “οι αγορές αγαθών μειώθηκαν πολύ περισσότερο από το διαθέσιμο εισόδημα, και οι επενδύσεις σε σχέση με το ΑΕΠ είναι στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο”.

Η ιταλική ένωση βιομηχάνων λέει ότι υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας σε σχέση με το μέλλον της οικονομίας της χώρας, υπογραμμίζοντας σχετικά πως “μειώνεται σταδιακά ο αυστηρός περιορισμός των δανείων από τους τραπεζικούς οργανισμούς, οι υπερβολικοί περιορισμοί των δημοσίων δαπανών και η μεγάλη συρρίκνωση της διεθνούς ζήτησης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφεδρεία και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει η Ιταλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε