Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Και οι καλόγριες βγήκαν στους δρόμους λόγω… περικοπών! – ΒΙΝΤΕΟ

Και οι καλόγριες βγήκαν στους δρόμους λόγω… περικοπών! – ΒΙΝΤΕΟ
Καθολικές καλόγριες από σαράντα ιδρύματα αρωγής σε ηλικιωμένους και παιδιά διαδηλώνουν από χθες μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο της Νάπολης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

Πολλές καλόγριες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποφάσισαν να δεθούν με αλυσίδες, μαζί με γονείς οικογενειών που αντιμετωπίζουν χρόνιες οικονομικές δυσκολίες και στηρίζονται στην βοήθεια των συγκεκριμένων καθολικών ινστιτούτων.
 
Τα χρέη του ιταλικού δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τα θρησκευτικά αυτά ιδρύματα ξεπερνούν τα σαράντα εκατομμύρια ευρώ. Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν καλόγριες που άρχισαν να πωλούν αντικείμενα αξίας των ινστιτούτων τους και να διαθέτουν ακόμη και τις συντάξεις τους για να μην διακοπούν οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

«Κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι και να μείνουν στο δρόμο, με την γνωστή δύσκολη καθημερινή πραγματικότητα της Νάπολης, χιλιάδες παιδιά», επισήμαναν οι καλόγριες, οι οποίες απαίτησαν την άμεση παρέμβαση του δημάρχου της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε