Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Και τη βίασαν και την κατηγορούν!

Εκατοντάδες βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. ΦΩΤΟ REUTERS
Εκατοντάδες βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. ΦΩΤΟ REUTERS

Στον ανακριτή οδηγήθηκε γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και κατηγορείται για “προσβολή της δημοσίας αιδούς” .

Μια γυναίκα από την Τυνησία που έπεσε θύμα βιασμού από αστυνομικούς οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή της Τύνιδας, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα της απαγγελθούν κατηγορίες για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

«Όλος ο κόσμος με υποστηρίζει. Ζητώ την υποστήριξή σας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γυναίκα προτού εισέλθει με τους δικηγόρους της στο γραφείο του ανακριτή Μοχάμεντ Μπεν Μέφτα.

Η 27χρονη που έπεσε θύμα βιασμού από αστυνομικούς στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα ανακριθεί στο πλαίσιο μιας δικαστικής έρευνας εναντίον εκείνης και του αρραβωνιαστικού της για «προσβολή δημοσίας αιδούς», ένα αδίκημα για το οποίο κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση.

Οι δύο αστυνομικοί που φέρονται να την βίασαν είχαν δηλώσει ότι βρήκαν το ζευγάρι σε μια «ανήθικη στάση» όταν τους συνέλαβαν, λίγο πριν βιάσουν την κοπέλα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, η νεαρή γυναίκα και ο αρραβωνιαστικός της βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους όταν τους πλησίασαν τρεις αστυνομικοί. Δύο από αυτούς οδήγησαν τη νεαρή γυναίκα σε ένα περιπολικό όπου τη βίασαν, την ώρα που ο τρίτος κρατούσε τον αρραβωνιαστικό της.

Μια από τις δικηγόρους της γυναίκας, η Άχλεμ Μπελχάτζ, δήλωσε ότι η πελάτης της είναι σε «πολύ εύθραυστη» ψυχολογική κατάσταση, αλλά είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί.

«Είναι μια υπόθεση που ντροπιάζει την Τυνησία. Στον πολιτισμό μας, ακόμη και στα μάτια του νόμου, έχουμε την τάση να θεωρούμε τα θύματα υπεύθυνα για τον βιασμό τους», κατήγγειλε η Μπελχάτζ.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το πρωί μπροστά από το δικαστήριο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη νεαρή γυναίκα.

Οι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βιασμό της γυναίκας κρατούνται ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου και κινδυνεύουν, αν κριθούν ένοχοι, να καταδικαστούν σε βαριές ποινές. Στην Τυνησία ο βιασμός τιμωρείται έως και με την θανατική ποινή, αν και στη χώρα δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε