Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Και βόμβα 1,5 τόνου στο… «οπλοστάσιο» του Μπρέιβικ

ΦΩΤΟ REUTERS

Κάθε μέρα που περνά, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ τρομοκρατεί όλο και περισσότερο την κοινή γνώμη της Νορβηγίας.

Και το κάνει είτε με την ψυχραιμία κατά την αναπαράσταση του μακελειού της Οτόγια, είτε με τα αιτήματά του στις δικαστικές αρχές, είτε με τις αποκαλύψεις που κάνει η αστυνομία σχετικά με τα όσα σχεδίαζε και δεν πρόλαβε να υλοποιήσει!

Ο μακελάρης της Νορβηγίας είχε ετοιμάσει και δεύτερη βόμβα, εκτός από εκείνη που πυροδότησε στο κέντρο του Όσλο, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους. Η δεύτερη βόμβα ήταν βάρους εντός τόνου, πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που μετέτρεψε το κέντρο της πρωτεύουσας σε βομβαρδισμένο τοπίο το μεσημέρι της 22ας Ιουλίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NKR, που επικαλείται ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, η βόμβα εντοπίστηκε σε ένα αγρόκτημα που νοίκιαζε ο Μπρέιβικ σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων βορείως του Όσλο. Ήταν έτοιμη για χρήση και ζύγιζε 1-1,5 τόνους.

Συγκριτικά, εκείνη που είχε χρησιμοποιήσει για να παγιδεύσει ένα φορτηγάκι και να το ανατινάξει στις 22 Ιουλίου, ήταν βάρους περίπου 950 κιλών, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Από τις 27 Ιουλίου η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε και κατέστρεψε εκρηκτικά στο απομονωμένο αγρόκτημα. Δεν είχε διευκρινίσει όμως την ποσότητά τους.

Ο Μπρέιβικ είχε νοικιάσει το αγρόκτημα πριν από αρκετές εβδομάδες, με την πρόφαση ότι θα καλλιεργούσε λαχανικά ούτως ώστε να μπορέσει να αγοράσει μεγάλες ποσότητες χημικών λιπασμάτων χωρίς να κινήσει υποψίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς φράκο στο δικαστήριο ο μακελάρης της Νορβηγίας

Μήπως θα είχαν σωθεί ζωές στη Νορβηγία; – Δεν πήρε στα σοβαρά η αστυνομία τα 10 τηλεφωνήματα του Μπρέιβικ;

Ξύπνησε ο εφιάλτης στην Ουτόγια – Επι 8 ώρες ο Μπρέιβικ έδειχνε πώς έσπειρε το θάνατο – Συγκλονιστικό βίντεο

Βιντεοσκόπησε το μακελειό ο Μπρέιβικ; – Ψάχνουν εναγωνίως την κάμερά του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε