Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καιρός – Ευρώπη: 65 νεκροί λόγω ψύχους

Φωτο αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το κύμα ψύχους που πλήττει εδώ και μια εβδομάδα την Ευρώπη στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους στην Βουλγαρία. Συνολικά 65 άνθρωποι στην Ευρώπη έχουν χάσει τη ζωή τους από το ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα πιο πρόσφατα θύματα του κύματος ψύχους από την 6η Ιανουαρίου και τον θάνατο 2 Ιρακινών προσφύγων σε μια χιονοθύελλα, ήταν ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 50 ετών που υπέστη χθες (10-01-2017)  δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν από μια ελαττωματική ξυλόσομπα, σε χωριό στο νότιο τμήμα της χώρας.

Με τους νεκρούς αυτούς ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνολικά στην Ευρώπη ανέρχεται σε 65 σε διάστημα μίας εβδομάδας, η πλειονότητα των οποίων στην Πολωνία.

Η Βουλγαρία, όπου το θερμόμετρο έφθασε στους -18 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Σόφια, έσπασε το ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα.

Το κύμα ψύχους από την Σκανδιναβία πλήττει εδώ και ημέρες το μεγαλύτερο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων στην κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ιταλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε