Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Καλόγρια έγραψε βιβλίο υπέρ του γυναικείου αυνανισμού και του ομοφυλοφιλικού σεξ

Καλόγρια έγραψε βιβλίο υπέρ του γυναικείου αυνανισμού και του ομοφυλοφιλικού σεξ

Το Βατικανό σκανδαλίζεται από βιβλίο αμερικανίδας καλόγριας για το σεξ. Ο πάπας Βενέδικτος αποκήρυξε την αδελφή Μάργκαρετ Φάρλεϊ

Το Βατικανό καταδίκασε αμερικανίδα καλόγρια, η οποία έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο τάσσεται υπέρ του γυναικείου αυνανισμού, των διαζυγίων του ομοφυλοφιλικού σεξ και γάμου.

Με ανακοίνωση που ενέκρινε ο πάπας Βενέδικτος τη Δευτέρα, το Βατικανό αποκήρυξε το βιβλίο της αδελφής Μάργκαρετ Φάρλεϊ, καθηγήτριας χριστιανικής ηθικής στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, προειδοποιώντας τους καθολικούς εκπαιδευτικούς να μην χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο βιβλίο ως εγχειρίδιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το βιβλίο της αμερικανίδας καλόγριας, το οποίο φέρει τον τίτλο «Just Love: a Framework for Christian Sexual Ethics» (Απλά Αγάπη: ένα Πλαίσιο για τη Χριστιανική Σεξουαλική Ηθική), «αγνοεί τις διδαχές του Magisterium, ή όπου αυτό αναφέρεται, το αντιμετωπίζει σαν μία γνώμη ανάμεσα στις άλλες».

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον ισχυρισμό της Φάρλεϊ ότι πολλές γυναίκες «έχουν ωφεληθεί πολύ από την αυτο – ικανοποίηση – ίσως όσον αφορά στην ανακάλυψη των δυνατοτήτων τους για ευχαρίστηση – κάτι που πολλές δεν είχαν βιώσει ή γνώριζαν στις συνήθεις σεξουαλικές σχέσεις με τους συζύγους ή τους εραστές τους».

Ο αυνανισμός, καταλήγει η Φάρλεϊ, «στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τις σχέσεις, δεν τις δυσχεραίνει». Αυτή η άποψη, σύμφωνα με το Βατικανό, έρχεται σε αντίθεση με την καθολική πεποίθηση ότι ο αυνανισμός είναι μια βαθιά διαταραγμένη πράξη.

Η υποστήριξη της Φάρλεϊ προς τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού, αγνοεί «τη Βίβλο, που παρουσιάζει τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων ως πράξεις σοβαρής ακολασίας», ενώ η υποστήριξή της προς το διαζύγιο και την δυνατότητα κάποιου να ξαναπαντρευτεί απορρίπτεται ως «αντίθετη προς τον νόμο του Θεού». Όταν το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2006, υιοθετήθηκε από τους καθολικούς εκπαιδευτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μάλιστα απέσπασε ένα σημαντικό βραβείο στην κατηγορία του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε