Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καλούν σε εξέγερση τους Κούρδους μετά τη σφαγή των αμάχων

Καλούν σε εξέγερση τους Κούρδους μετά τη σφαγή των αμάχων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.12.2011 | 10:08
Πρώτη δημοσίευση: 30.12.2011 | 10:08

SERHILDAN με αυτή τη λέξη που στα κουρδικά σημαίνει εξέγερση το ΡΚΚ καλεί τους Κούρδους των επαρχιών Χακάρι και Σιρνάκ στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ να βγουν στους δρόμους και να συγκρουστούν

με την αστυνομία και τον στρατό μετά τη σφαγή των αμάχων απ' την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας που σκόρπισε το θάνατο σε 35 ανθρώπους.
"Καλούμε το λαό του Κουρδιστάν, ιδιαίτερα στο Χακάρι και το Σιρνάκ να αντιδράσουν κατά της σφαγής και να ζητήσουν τον λογαριασμό από τους δράστες με εξεγέρσεις" αναφέρει η ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας του PKK που λέει πως "αυτή η σφαγή δεν είναι ατύχημα ή μία αθέλητη πράξη. Είναι μία οργανωμένη και σχεδιασμένη σφαγή".
Οι τοπικές αρχές και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσαν ότι τα θύματα ήσαν λαθρέμποροι και έκαναν παράνομη διακίνηση τσιγάρων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράκ.
Από την πλευρά του ο τουρκικός στρατός έκανε λόγο για επιχείρηση εναντίον ανταρτών που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στην Τουρκία, η οποία πραγματοποιήθηκε "σε ζώνη όπου δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός και όπου βρίσκονται βάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης" του PKK.
Στον αντίποδα όμως οι Κούρδοι αναφέρουν: "Αυτό το διασυνοριακό εμπόριο πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη πολλών στρατιωτικών φυλακίων κατά μήκος της μεθορίου. Είναι λοιπόν αδύνατον αυτοί οι άμαχοι να μην είχαν αναγνωρισθεί. Αυτοί οι άνθρωποι μετακινούνται σχεδόν κάθε μέρα, άοπλοι και με τα μουλάρια τους σε αυτήν τη ζώνη".

Διαβάστε επίσης:
Αυτοί είναι οι Τούρκοι. Σκότωσαν 35 χωρικούς και απλά εξέφρασαν την...θλίψη τους!
   Διαδώστε αυτό το άρθρο