Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάλπες στα εκλογικά κέντρα – Αίμα στους δρόμους

Κάλπες στα εκλογικά κέντρα – Αίμα στους δρόμους

Kι όμως. Στην Συρία έχουν εκλογές. Οι πολίτες μιας χώρας που βουλιάζει στο αίμα, θα εκλέξουν νεο κοινοβούλιο.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με ψηφοφόρους να συγκεντρώνονται έξω από τα εκλογικά τμήματα από νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι εκλογές, οι οποίες αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, αναβλήθηκαν εξαιτίας της λαϊκής εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι από το Μάρτιο του 2011 έχουν σκοτωθεί περίπου 9.000 άνθρωποι από τα επεισόδια βίας.

Συνολικά, 7.195 υποψήφιοι -περιλαμβανομένων 710 γυναικών- διεκδικούν τις 250 έδρες στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι εκλογές διεξάγονται τρεις μήνες μετά από την υιοθέτηση του νέου συντάγματος, το οποίο επιτρέπει νέα πολιτικά κόμματα να συναγωνιστούν το κυβερνών κόμμα Μπάαθ του αλ Ασαντ, που βρίσκεται στην εξουσία επί 41 χρόνια.

Αυτόπτης μάρτυρας στη Δαμασκό δήλωσε ότι περισσότερα από 100 σημεία ελέγχου του στρατού στήθηκαν σε περιοχές της πρωτεύουσας, κοντά στα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σχεδόν 15 εκατομμύρια πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου.

«Θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν έχουν καμία αξιοπιστία εν μέσω μιας κατάστασης όπου το καθεστώς σκοτώνει το συριακό λαό», δήλωσε η Μπασμά Κοντμάνι, εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, του κυριότερου εξόριστου αντιπολιτευόμενου σχηματισμού.

Νωρίς το πρωί αναφέρθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και κυβερνητικά στρατεύματα στην επαρχία Χάμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε