Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

«Καλύτερα να μην πειραματιστούμε με τη χρεοκοπία της Ελλάδας»

«Καλύτερα να μην πειραματιστούμε με τη χρεοκοπία της Ελλάδας»

Άλλη μια παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι.

«Καλύτερα να μην πειραματιστούμε με μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα σκηνικό και μια σειρά μη προβλέψιμων γεγονότων», τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Bloomberg που αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα La Repubblica.

Το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας πέρασε από το μυαλό του, παραδέχτηκε ο Μόντι. «Υπήρξαν στιγμές κατά τις οποίες πίστεψα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν δυνατή», τόνισε ο τεχνοκράτης- πρωθυπουργός, δηλώνοντας βέβαιος ότι «αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατέληγαν σε συμφωνία για την δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, η εξέλιξη, για την χώρα, θα μπορούσε να ήταν δραματική».

Και φυσικά, όλο αυτό προκαλούσε τη μετάδοση της κρίσης στην Ισπανία και στην Ιταλία «παρά τις προόδους που έχουν επιτελέσει οι χώρες αυτές».

Σε σχέση με την άρνηση της Άνγκελα Μέρκελ να συζητήσει, στην παρούσα φάση, την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο Μόντι εξηγεί ότι η Γερμανία δεν είπε ότι «δεν θέλει να συζητήσει το θέμα τον Μάρτιο. Είπε ότι δεν θέλει να το συζητήσει την πρώτη Μαρτίου, αλλά, ευτυχώς, ο μήνας αυτός μετρά τριάντα μία ημέρες».

Όσο για τα spreads; «Θεωρώ απίθανο να ξαναρχίσουν να ανεβαίνουν. Σε ό,τι αφορά την Ιταλία διαπιστώσαμε ότι υπήρξε μια διαρκής, αν και βαθμιαία, πτώση. Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο τα πράγματα θα έπρεπε να αλλάξουν».

Ο Μόντι εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η κυβερνητική του θητεία δε θα τελειώσει άμεσα. «Αν εγώ και οι υπουργοί μου κάνουμε καλά την δουλειά μας, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην ζητήσουν να παρατείνουμε την παρουσία μας στην κυβέρνηση», λέει.

«Αλλά το σημαντικό είναι ότι στο εξωτερικό διαπιστώνουν πως η Ιταλία έχει αλλάξει τους ρυθμούς της και προσπαθεί να αποκτήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης με κάπως λιγότερους βυζαντινισμούς και μεγαλύτερη διαφάνεια», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος πρωθυπουργός είπε: “το μέγεθος μετράει”;

Οι Ιταλοί θέλουν τον Μόντι

Αντάρτικο κατά του Γαλλογερμανικού άξονα από 7-8 χώρες!

Δραματικός Μόντι: Αντιμετωπίζετε σκληρά την Ελλάδα – Θα προκαλέσετε εμφύλιο Βορείων και Νοτίων!

Μόντι προς Ελλάδα: Κάντε κυβέρνηση τεχνοκρατών, όχι εκλογές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε