Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Καμία υπόθεση για τα αίτια της τραγωδίας στη Λιβύη

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία στη Λιβύη με τους 103 νεκρούς.

Το μόνο που έχει αποσαφηνιστεί πως το παρόν είναι ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Al-Afriqiyah δεν είχε ενημερώσει τον πύργο ελέγχου για την παρουσία κάποιου τεχνικού προβλήματος πριν από το δυστύχημα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, όλα διεξάγονταν απολύτως φυσιολογικά μεταξύ του πιλότου και του πύργου ελέγχου», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής που διερευνά για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, Νέτζι Ντάου. «Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν είναι ότι το αεροσκάφος προσέκρουσε στο έδαφος λίγο πριν να φτάσει στο διάδρομο προσγείωσης», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι ερευνητές δεν αποκλείουν καμία υπόθεση προς το παρόν.

Η Επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος απαρτίζεται από δύο Γάλλους ειδικούς του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), πέντε υπαλλήλους της Airbus, όπως επίσης Λίβυους και Νοτιοαφρικανούς ερευνητές και δύο Ολλανδούς παρατηρητές. Αναμένεται όμως να μετάσχουν και Αμερικανοί ειδικοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε