Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καμία υπόθεση για τα αίτια της τραγωδίας στη Λιβύη

Καμία υπόθεση για τα αίτια της τραγωδίας στη Λιβύη
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.05.2010 | 17:11
Πρώτη δημοσίευση: 14.05.2010 | 17:11

Στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία στη Λιβύη με τους 103 νεκρούς.

Το μόνο που έχει αποσαφηνιστεί πως το παρόν είναι ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της Al-Afriqiyah δεν είχε ενημερώσει τον πύργο ελέγχου για την παρουσία κάποιου τεχνικού προβλήματος πριν από το δυστύχημα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, όλα διεξάγονταν απολύτως φυσιολογικά μεταξύ του πιλότου και του πύργου ελέγχου», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής που διερευνά για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, Νέτζι Ντάου. «Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν είναι ότι το αεροσκάφος προσέκρουσε στο έδαφος λίγο πριν να φτάσει στο διάδρομο προσγείωσης», προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι ερευνητές δεν αποκλείουν καμία υπόθεση προς το παρόν.

Η Επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος απαρτίζεται από δύο Γάλλους ειδικούς του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), πέντε υπαλλήλους της Airbus, όπως επίσης Λίβυους και Νοτιοαφρικανούς ερευνητές και δύο Ολλανδούς παρατηρητές. Αναμένεται όμως να μετάσχουν και Αμερικανοί ειδικοί.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο