Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καμηλοπαρδάλεις πέθαναν απο... στρες!

Καμηλοπαρδάλεις πέθαναν απο... στρες!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.05.2012 | 21:57
Πρώτη δημοσίευση: 14.05.2012 | 18:12

Ναι, οι καμηλοπαρδάλεις έχουν στρες το οποίο μάλιστα μπορεί να τις οδηγήσει στο θάνατο, όπως έγινε σε ζωολογικό κήπο της Πολωνίας.

Δύο καμηλοπαρδάλεις στον ζωολογικό κήπο του Λοτζ στην κεντρική Πολωνία υπέκυψαν από το στρες που τους προκάλεσε μια νυχτερινή επιδρομή βανδάλων, όπως δήλωσαν πηγές από τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου.

Άγνωστοι εισέβαλαν στον ζωολογικό κήπο τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Έσπασαν πάγκους, πινακίδες και αγάλματα και πέταξαν τα κομμάτια τους στα ζώα.

Μια καμηλοπάρδαλη πέθανε λίγες ώρες μετά το συμβάν, ενώ η δεύτερη βρέθηκε νεκρή σήμερα το πρωί.

«Η νεκροψία της πρώτης καμηλοπάρδαλης, μιας θηλυκής 3 ετών, έδειξε ρήξη στη βαλβίδα και εκχυμώσεις στην καρδιά, γεγονός που αποδεικνύουν ότι βρισκόταν υπό μεγάλο στρες. Η δεύτερη, μια θηλυκή 6 ετών, ήταν ελαφρά άρρωστη πριν το συμβάν. Το στρες μάλλον προκάλεσε το θάνατό της», δήλωσε ο Βλοντζιμίερτζ Στανισλάφσκι αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

«Οι καμηλοπαρδάλεις είναι ιδιαίτερα ανήσυχες. Οποιοδήποτε στρες τους προκαλεί την τάση να φύγουν. Αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο και σε κάθε άγνωστο θόρυβο», πρόσθεσε ο Στανισλάφσκι.

Διαβαστε

Ο καιρός τρελάθηκε - Χιόνια και 25 βαθμοί στην ίδια χώρα!

    Διαδώστε αυτό το άρθρο