Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Καμπανάκι” Ερντογάν: “Έχουμε πάρα πολλές εναλλακτικές εκτός από την ΕΕ”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μήνυμα στις Βρυξέλλες έστειλε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως η Τουρκία έχει “πάρα πολλές εναλλακτικές” εκτός από την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας όμως ότι “δεν έχει κλείσει το βιβλίο” της ΕΕ, παρά την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου να “παγώσουν” οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

“Δεν έχουμε ακόμη κλείσει το βιβλίο της ΕΕ (…), όμως το τρέχον πλαίσιο δεν μας επιτρέπει να έχουμε αισιόδοξες προσδοκίες”, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. Και πρόσθεσε: “Υπάρχουν για την Τουρκία πάρα πολλές εναλλακτικές” εκτός από την ΕΕ.
Χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους πιθανούς εταίρους. “Μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έναν από αυτούς”, τόνισε.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε

δηλώσει ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται να ενταχθεί στην ΕΕ «με οποιοδήποτε κόστος» και άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ενδέχεται να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (SCO), ενός μπλοκ στο οποίο συμμετέχουν η Κίνα, η Ρωσία και κράτη της κεντρικής Ασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε