Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καναδάς: Εκκενώθηκε πόλη 60.000 κατοίκων λόγω φωτιάς – ΦΩΤΟ, VIDEO

Καναδάς: Εκκενώθηκε πόλη 60.000 κατοίκων λόγω φωτιάς – ΦΩΤΟ, VIDEO

Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους της πόλης Φορτ ΜακΜάρεϊ, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σε δασώδη περιοχή και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έφτασε ως την πόλη. Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

“Ολόκληρο το Φορτ ΜακΜάρεϊ τελεί τώρα υπό εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης, συμπεριλαμβανομένου του νησιού ΜακΝτόναλντ”, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές στον λογαριασμό του δήμου Γουντ Μπάφαλο στο Twitter αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η πυρκαγιά σε δασώδη έκταση κοντά στο Φορτ ΜακΜάρεϊ, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, εντοπίστηκε αργά την Κυριακή το βράδυ και επεκτάθηκε στην πόλη την Τρίτη λόγω των ανέμων που έπνεαν προς τις κατοικημένες περιοχές.

Σπίτια, επιχειρήσεις και ένα νοσοκομείο καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν τον ηγέτη του Κόμματος του Άγριου Ρόδου (Wildrose Party) της Αλμπέρτα, τον Μπράιαν Τζιν, ο οποίος έχασε επίσης το σπίτι του από τη φωτιά.

Νωρίτερα η Αλμπέρτα είχε ζητήσει τη συμβολή του στρατού, αλλά ακόμη δεν έχουν φτάσει στρατιώτες στην περιοχή για να βοηθήσουν να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε