Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Κανένα περιθώριο να διευκολύνουμε την Ελλάδα"

`Κανένα περιθώριο να διευκολύνουμε την Ελλάδα`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.07.2012 | 17:45
Πρώτη δημοσίευση: 15.07.2012 | 17:45

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών(CDU)/Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» τόνισε πως δεν υπάρχει περιθώριο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος.

«Δεν βλέπω να υπάρχει επιπλέον περιθώριο να διευκολύνουμε την Αθήνα - ούτε επί του περιεχομένου ούτε επί του χρόνου. Ο χρόνος είναι χρήμα. Και αυτό ισχύει ιδίως για την Ελλάδα. Χρήματα υπάρχουν μόνο εφόσον τηρούνται οι όροι του προγράμματος λιτότητας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, ερωτώμενος εάν η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, δηλώνει ότι «θα ήταν καλό να παραμείνει» και προσθέτει: «Το να διώχνουμε τα παιδιά από το σπίτι όταν δυσκολεύει η κατάσταση, δεν αποτελεί καλό μήνυμα των Ευρωπαίων προς τον υπόλοιπο κόσμο. Εάν όμως κάποιος οικιοθελώς εγκαταλείψει το σπίτι, αυτό είναι δική του απόφαση».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας περί συμμετοχής των εύπορων στην αναχρηματοδότηση του χρέους με επιβολή έκτακτης εισφοράς, ακόμη και για την Γερμανία, ο κ. Κάουντερ απορρίπτει την ιδέα, αλλά σχολιάζει ότι «θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα, όπου οι πλούσιοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την υποχρέωση καταβολής φόρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι εταίροι δε θα αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει"
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο