Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους επισκόπους, αρκεί να τηρούν την αγαμία”

Ο αρχιεπίσκοπος με τον Πάπα. ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουΐλιαμς, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, δήλωσε πως “δεν έχει πρόβλημα” με το γεγονός ότι κάποιοι από τους επισκόπους του είναι ομοφυλόφυλοι, αρκεί να τηρούν την αρχή της αγαμίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τάιμς, ο Ουΐλιαμς επαναλαβάνει πως υποστήριξε τη χειροτόνηση ομοφυλοφίλων ιερέων στην Αγγλικανική Εκκλησία. Όμως επιμένει στην τήρηση της αγαμίας στους επισκόπους, εν αντιθέσει με τους ιερείς.

«Για να το θέσουμε πιο απλά, το να είναι, ή όχι ένας επίσκοπος ομοφυλόφιλος δεν είναι πρόβλημα. Εκείνο που αποτελεί πρόβλημα είναι το γεγονός πως υπάρχουν παραδοσιακοί, ιστορικοί, λόφοι που ισχύουν στην εκκλησία», τονίζει ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο Ουΐλιαμς δηλώνει πως έχει «συνείδηση» του ότι το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας «αποτελεί πληγή στο αξίωμα» που κατέχει ως αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι από το 2002 και τονίζει πως εάν έχει ταχθεί κατά των ενεργών ομοφυλοφιλικών σχέσεων στον κλήρο το κάνει διότι «το κόστος για την Εκκλησία είναι πολύ σημαντικό».

Ο ίδιος τονίζει πως δεν πρόκειται να εξαντλήσει τη θητεία του, που θα διαρκέσει άλλη μία δεκαετία και παραδέχθηκε πως απέσυρε την υποστήριξή του στον ομοφυλόφιλο ιερέα Τζέφρι Τζον για τη θέση του αρχιεπισκόπου του Ρίντινγκ.

Οι δηλώσεις του έτυχαν σκληρής υποδοχής από τους προασπιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, με τον Πίτερ Τάτσελ να επικρίνει ως «ασυνεπή» τα λεγόμενα του Ουΐλιαμς: «προτού γίνει αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι είχε υποστηρίξει την ένταξη και την ισότητα των ομοφυλοφίλων στην Εκκλησία και σήμερα τους κατακρίνει», δηλώνει.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε