Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα Αναλυτικά

Κάντε το σπίτι σας... εστιατόριο!

Κάντε το σπίτι σας... εστιατόριο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2011 | 08:32
Πρώτη δημοσίευση: 10.01.2011 | 08:32

Τι θα λέγατε αν σήμερα πηγαίναμε για φαγητό στο σπίτι ενός αγνώστου; Όχι ακάλεστοι αφού πρώτα θα πρέπει να κάνουμε...κράτηση! Τι εννοούμε;

Μπορείς να κάνεις κράτηση όπως σε εστιατόριο, όµως απολαµβάνεις σπιτική ατµόσφαιρα· τρως σε σπίτια ανθρώπων τους οποίους δεν γνωρίζεις και µετά τον καφέ πληρώνεις τον λογαριασµό. Έτσι κάνεις νέες γνωριµίες, όµως µπορείς να δειπνείς εκεί µόνο λίγες βραδιές τον µήνα. Ο λόγος για τα κρυµµένα, τα µυστικά εστιατόρια.
 
∆εν έχουν φωτεινές επιγραφές και δεν διαφηµίζονται. Οµως αξίζει τον κόπο να τα αναζητήσετε, διαβεβαιώνουν οι θιασώτες τους. Βρίσκετε τη διεύθυνση στο Ιντερνετ ή µέσω φίλων. Στη συνέχεια κάνετε κράτησηµε e-mail, µέσω του facebook ή µ’ ένα τηλεφώνηµα. Και καλωσορίσατε σε ιδιωτικές κατοικίες που σε προκαθορισµένες ηµέρες και ώρες οργανώνουν συµπόσια για φιλοξενουµένους επί πληρωµή.
 
Πρόκειται για ωραίες, κεντρικές κατοικίες που έχουν κάποια ατµόσφαιρα. Η πληρωµή γίνεται µε µετρητά, όµως ουδείς µιλάει για «λογαριασµό» – δεν είναι κοµψό. Η σωστή λέξη είναι «δωρεές». Οι προσκεκληµένοι καλούνται να ακολουθήσουν ένα ειδικό πρωτόκολλο. Πρέπει να φτάνουν στην ώρα τους, να µην ακυρώνουν την τελευταία στιγµή και να προειδοποιούν αν έχουν αλλεργίες. Για την ιταλική «Ρεπούµπλικα», πρόκειται για αυθεντικά γαστρονοµικά κινήµατα που γεννήθηκαν στην Αµερική και στη Βόρεια Ευρώπη και τώρα ανθούν και στην Ιταλία. Υπάρχει και µια ένωση, η Homefood.it, η οποία συνασπίζει περίπου 500 τέτοια εστιατόρια, από το Πιεµόντε έως τη Σικελία.
 
«Στα µέλη της ένωσής µας», λέει η ιδρύτριά της Ετζερία ΝτιΝάλο, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στην Μπολόνια, «απολαµβάνει κανείς µια ευχάριστη οικογενειακή ατµόσφαιρα χωρίς τους κλασικούς καβγάδες µεταξύ συγγενών. Ολα τα µέλη µας υποβάλλονται σε τεστ εισόδου, πληρώνουν συνδροµή 35 ευρώ, ενώ οι καλεσµένοι πληρώνουν κι αυτοί ένα ποσό στην ένωση».
 
Στην Ιταλία, αυτά τα µυστικά εστιατόρια ανήκουν κυρίως σε γυναίκες και χωράνε συνήθως από έξι ώς οκτώ συνδαιτυµόνες. Στο Μιλάνο, το µεγαλύτερο είναι η κατοικία του Ολιβιέρο Λέτι,σκηνογράφου, που έχει φτιάξει το σπίτι του (10 δωµάτια) σαν κινηµατογραφικό σκηνικό και οργανώνει κατά παραγγελία δείπνα και κυριακάτικα «µπραντς».

Στην Ουάσιγκτον, η οργάνωση ονοµάζεται Hush, ήταν ιδέα ενός πρώην µέλους της Παγκόσµιας Τράπεζας και βασίζεται σ’ έναν κατάλογο µε 300 επιλεγµένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Τα δείπνα,που στοιχίζουν από 50 ώς75 δολάρια, δίνονται µόνο σε ιδιωτικές κατοικίες του Τζωρτζτάουν. Μέσα σε 24 ώρες αφότου κυκλοφόρησε το πρώτο mail, είχε πωληθεί το 30% των θέσεων. «Πίστευα ότι θα χρειάζονταν 6 µήνες για να δηµιουργηθεί ένα δίκτυο από θιασώτες, όµως µόλις 10 ηµέρες ήταν αρκετές», λέει στη «Ρεπούµπλικα» ο µάγειρας που επιµελείται τα δείπνα.
 
 
Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Χαλαρώνει η λογοκρισία στο Facebook! Χαλαρώνει η λογοκρισία στο Facebook!
  2. Facebook... ακατάλληλο για ανηλίκους! Απόφαση - σταθμός Facebook... ακατάλληλο για ανηλίκους! Απόφαση - σταθμός
  3. Δημόσια συγγνώμη από το Facebook! Κατέβασε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού Δημόσια συγγνώμη από το Facebook! Κατέβασε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού
  4. Ηράκλειο: Η γυναίκα δεν περιμένει ταξί στο πεζοδρόμιο - Viral το βίντεο με την απίθανη συνέχεια [vid] Ηράκλειο: Η γυναίκα δεν περιμένει ταξί στο πεζοδρόμιο - Viral το βίντεο με την απίθανη συνέχεια [vid]
  5. Το Facebook κατηγορείται ότι απέσυρε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού! Το Facebook κατηγορείται ότι απέσυρε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού!
  6. Το eBay δημιουργεί το δικό του bot στο Facebook Messenger! Το eBay δημιουργεί το δικό του bot στο Facebook Messenger!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook