Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κάποιοι πανηγυρίζουν το θάνατο του Τσάβες!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Το πένθος για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες δεν αφορά όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας. υπάρχουν και κάποιοι που μόλις έμαθαν τα νέα, βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν!

Και δεν είναι μόνο εκείνοι που έφυγαν από τη χώρα τους και ζουν στις ΗΠΑ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002. Είναι και πολλοί που εξακολουθούν να μένουν στο Καράκας. Στις πλούσιες συνοικίες του.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, απηύθυνε έκκληση για ενότητα, αλλά κάποιοι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης δε μπορούσαν να κρύψουν την ευτυχία τους για το τέλος αυτού που θεωρούν ως μια σκληρή δικτατορία.

«Επιτέλους!» φώναζαν μερικές γυναίκες, βγαίνοντας από τα σπίτια τους σε μία αριστοκρατική γειτονιά. Το μίσος για τον Τσάβες είναι βαθύ ανάμεσα στα πλουσιότερα μέλη της κοινωνίας της Βενεζουέλας.

Μερικοί «γιόρτασαν» ανοιχτά το θάνατό του προέδρου μέσω του Twitter. Τ

Υπήρξαν αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά λεηλασιών και βίας, όπως το κάψιμο σκηνών που ανήκαν σε φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονταν σε δρόμο του Καράκας εδώ και λίγες ημέρες για τη μυστικότητα γύρω από την υγεία του Τσάβες.

«Σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή, πρέπει να δείξουμε τη βαθιά αγάπη μας και το σεβασμό μας στη Βενεζουέλα μας»» είχε γράψει στο Twitter λίγη ώρα νωρίτερα ο Ενρίκε Καπρίλες, στέλνοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οπαδούς του Ούγκο Τσάβες.

Ο 40χρονος Καπρίλες κυβερνήτης της πλούσιας επαρχίας Μιράντα στα βόρεια της Βενεζουέλας, ηττήθηκε από τον Τσάβες τον περασμένο Οκτώβριο αλλά θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του επόμενου μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπαραγμός στη Βενεζουέλα για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες – Επταήμερο πένθος – Την Παρασκευή η κηδεία του

Ποιος ήταν ο Ούγκο Τσάβες (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Κλαίει η Βενεζουέλα! – Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες

Χιλιάδες στους δρόμους, θρηνούν τον Τσάβες

Πενθεί και η Κούβα για τον θάνατο του Τσάβες

Ούγκο Τσάβες: Λίγο πριν το τέλος, όπως δεν τον είχε δει κανείς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε