Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καραμπόλα στη Σουηδία λόγω ομίχλης με 3 νεκρούς

Καραμπόλα στη Σουηδία λόγω ομίχλης με 3 νεκρούς

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν σε μια τεράστια καραμπόλα 100 αυτοκινήτων που σημειώθηκε στη νότια Σουηδία και αποδίδεται από την αστυνομία στην πυκνή ομίχλη και την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Στην καραμπόλα, σε μια γέφυρα του αυτοκινητόδρομου Ε4, στα βορειοανατολικά του Χέλσινγκμποργκ, ενεπλάκησαν 50 επιβατικά αυτοκίνητα και άλλα τόσα φορτηγά.

Οχήματα και από τις δύο λωρίδες, που κατευθύνονταν προς τα βόρεια ή προς τα νότια, συγκρούστηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας μια αλυσίδα τρακαρισμένων αυτοκινήτων που έφτανε σε μήκος τα 2 χιλιόμετρα. “Ήταν μια τεράστια σύγκρουση”, είπε ο Γιόνες Χέλστεν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον ένα φορτηγάκι της υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος για να βοηθήσει τα θύματα, δεν γλίτωσε και συγκρούστηκε και αυτό με τα σταματημένα οχήματα, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

“Η ορατότητα ήταν πολύ κακή. Η ομίχλη έφευγε και ξανάπεφτε”, είπε μια οδηγός, η Κριστίνα Καρλμπάουμ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιγαντιαία καραμπόλα 140 αυτοκινήτων στο Τέξας – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε