Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Καρδιακή κρίση” έπαθε η οικονομία μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για την ανάκαμψη, δήλωσε χθες Τρίτη πως η αμερικανική οικονομία υπέστη μια “καρδιακή κρίση” από την οποία αναρρώνει με υπερβολικά αργό ρυθμό.

“Διερχόμαστε τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά το Μεγάλο Κραχ (κρίση του 1929) και μετά τις υφέσεις και τις οικονομικές κρίσεις που έχουμε περάσει, ο ασθενής χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει”, εξήγησε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σ’ ένα ραδιοσταθμό.

“Η οικονομία μας υπέστη μια καρδιακή κρίση, ο ασθενής εξακολουθεί να ζει, πάει καλύτερα αλλά αναρρώνει υπερβολικά αργά”, πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα πρόκειται να παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση του ελλείμματος και της ανεργίας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχουν ήδη φανερώνει στην αντίθεσή τους στα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρόεδρος. Σύμφωνα μ’ αυτούς, η λύση βρίσκεται στη μικρότερη ανάμιξη του ομοσπονδιακού κράτους στην οικονομική ζωή της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε