Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καρδούλες, τριαντάφυλλα και αρκουδάκια κομμένα φέτος στο Ιράν!

Καρδούλες, τριαντάφυλλα και αρκουδάκια κομμένα φέτος στο Ιράν!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2011 | 15:59
Πρώτη δημοσίευση: 02.01.2011 | 15:52

Οι έμποροι στο Ιράν απαγορεύεται να πωλούν κάρτες ή δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο, μια γιορτή που έχει ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

"Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, τα συνδικάτα τυπογράφων εξέδωσαν οδηγία με την οποία απαγορεύεται να τυπωθούν και να διανεμηθούν προϊόντα που προωθούν την γιορτή αυτή", αναφέρει το επίσημο ιρανικό πρακτορείο.

"Η κατασκευή κάθε προϊόντος που συνδέεται με την ημέρα αυτή - αφίσες, κουτιά, κάρτες με καρδιές, κόκκινα τριαντάφυλλα - απαγορεύεται, όπως και κάθε εκδήλωση ή δραστηριότητα που προβάλλει την συγκεκριμένη γιορτή", επισημαίνεται στην οδηγία.

"Τα σημεία πώλησης που παραβιάζουν την οδηγία θα αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη", προειδοποιούν τα συνδικάτα.

Από την δεκαετία του 80, το ιρανικό καθεστώς μάχεται εναντίον κάθε δυτικής επιρροής στους νέους. Όμως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει γίνει μια ιδιαίτερα δημοφιλής γιορτή και οι νέοι ανταλλάσσουν δώρα, από λουλούδια και σοκολατάκια μέχρι λούτρινα αρκουδάκια.

Κάθε χρόνο πριν τις 14 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στις μεγάλες ιρανικές πόλεις στολίζουν τις βιτρίνες του αναλόγως, το ίδιο και τα εστιατόρια.

Η γιορτή αυτή κατακρίνεται από τους συντηρητικούς Ιρανούς που θεωρούν ότι είναι αντίθετη με την ισλαμική κουλτούρα, μάλιστα ορισμένοι εθνικιστές έχουν προτείνει να αντικατασταθεί ο Άγιος Βαλεντίνος με τον Μίθρα, τον αρχαίο περσικό θεό του φωτός.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο