Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο Ταρίκ αλ Χασεμί

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο Ταρίκ αλ Χασεμί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.11.2012 | 20:08
Πρώτη δημοσίευση: 01.11.2012 | 20:08

Ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε θάνατο στον δεύτερο βαθμό τον πρώην αντιπρόεδρο Τάρεκ αλ Χασέμι, κρίνοντας ότι όντως συμμετείχε στη συνωμοσία για τη δολοφονία αξιωματούχου στο υπουργείο των Εσωτερικών, ανέφερε σήμερα καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή στη Βαγδάτη.

Ο σουνίτης Χασέμι είχε διαφύγει νωρίτερα φέτος στην Τουρκία.

Στο εναντίον του κατηγορητήριο περιλαμβάνεται το ότι "είχε διατάξει να συσταθούν τάγματα θανάτου".

"Το δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον Χασέμι και τον γαμπρό του ένοχους για το σχέδιο τοποθέτησης μίας βόμβας στο αμάξωμα του ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητου ενός ανώτερου υπάλληλου του υπουργείου Εσωτερικών", τόνισε το μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Ιράκ, ο Άμπντουλ Σατάρ αλ Μπιργκντάρ.

Ο Χασέμι στην πρωτοβάθμια δίκη, στην οποία είχε παραστεί, είχε πει ότι "η ομολογία του για προσωπική εμπλοκή στο δολοφονικό σχέδιο ήταν αποτέλεσμα βασανισμού" κατηγορώντας τότε τον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι ότι "έκανε πολιτικό κυνήγι σε βάρος αντιπάλων του".

Το τελευταίο αποδέχονται και πολλοί επώνυμοι σουνίτες, κατηγορώντας τον σημερινό Ιρακινό πρωθυπουργό ότι η εξουσία του ασκείται σε βάρος τους. Μάλιστα, η δίκη Χασέμι έχει ήδη προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς στην κεντρική συνασπισμένη κυβέρνηση Σιιτών, σουνιτών και Κούρδων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο