Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταγγελτικό το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα

Ο Πάπας Βενέδικτος ΣΤ’ κατήγγειλε σήμερα στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη ομιλία του “Urbi et Orbi” την επιθυμία του ανθρώπου να “υποκαταστήσει” το Θεό, “να αποφασίζει τι είναι καλό και τι κακό”, ενώ παράλληλα ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία.

Μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στη βασιλική του Αγίου Πέτρου από πολλές χώρες, ο Πάπας κάλεσε ακόμη “όλα τα μέλη της κοινωνίας” των αραβικών χωρών να συμμετάσχουν με νέα δύναμη στη δημιουργία του μέλλοντός τους.

Επιπλέον, ο Πάπας απηύθυνε νέα έκκληση για “αλληλεγγύη” προς τους λαούς στο Κέρας της Αφρικής, οι οποίοι πλήττονται από το λιμό και την ανασφάλεια, υπογραμμίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει ιδιαίτερα τους πρόσφυγες.

Ο Πάπας ζήτησε το “τέλος των βιαιοτήτων” στη Συρία. “Είθε ο Κύριος να τερματίσει τη βία στη Συρία, όπου ήδη έχει χυθεί πολύ αίμα” ανέφερε.

Το Βατικανό καταδίκασε την βομβιστική έκρηξη στην εκκλησία της Νιγηρίας χαρακτηρίζοντας την τυφλή, παράλογη “τρομοκρατική βιαιότητα” που υποδαυλίζει το μίσος.

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε