Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κατάπληκτη από τις αντιδράσεις δηλώνει η γυναίκα που πέταξε γατάκι στα σκουπίδια

Κατάπληκτη από τις αντιδράσεις δηλώνει η γυναίκα που πέταξε γατάκι στα σκουπίδια
Την κατάπληξή της για τη βίαιη εκστρατεία που ξεκίνησε εναντίον της στο Ίντερνετ μετά τη μετάδοση του σχετικού βίντεο εξέφρασε σήμερα η Βρετανίδα που πέταξε μια γάτα στα σκουπίδια. 
Απαντώντας στις ερωτήσεις που της έκανε η βρετανική ταμπλόιντ The Sun, η 45χρονη Μέρι Μπέιλ, υπάλληλος τράπεζας, που διαμένει στο Κόβεντρι, στην κεντρική Αγγλία, εξηγεί ότι έριξε τη γάτα στα σκουπίδια “για να κάνει μια πλάκα” και ότι δεν καταλαβαίνει “γιατί αυτό προκάλεσε τόσο θόρυβο”.

“Πρόκειται μόνο για μια γάτα”, δηλώνει έκπληκτη η Βρετανίδα, η οποία δέχεται απειλές από υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων.

Η γάτα, η οποία ονομάζεται Λόλα, παρέμεινε κλεισμένη στον πλαστικό κάδο απορριμμάτων, στον οποίο την έριξε η Μπέιλ, για περίπου 15 ώρες προτού οι ιδιοκτήτες της Ντάριλ και Στέφανι Μαν μπορέσουν να τη βρουν αφού άκουσαν τα νιαουρίσματά της.

Οι Μαν ανακάλυψαν τι συνέβη στη γάτα τους βλέποντας το βίντεο που είχε τραβήξει μια κάμερα που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι τους και αγανακτισμένοι αποφάσισαν να το μεταδώσουν στο Ίντερνετ.

 

 

Η προβολή του προκάλεσε μια βίαιη εκστρατεία κατά της Μπέιλ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Μια σελίδα ζητεί “θάνατο για τη Μέρι Μπέιλ” και φέρει σχόλια από πολλές χώρες, ενώ μια άλλη σελίδα, η οποία ζητεί τον εγκλεισμό της Βρετανίδας, έχει προσελκύσει σχεδόν 4.000 υποστηρικτές.

Η Μπέιλ δήλωσε στη Sun ότι ο κόσμος “αντέδρασε υπερβολικά” σε αυτό που έκανε και επεσήμανε ότι είδε τη γάτα την ώρα που περπατούσε επιστρέφοντας από τη δουλειά της και ότι άρχισε να τη χαϊδεύει. Μετά “δεν ξέρω τι με έπιασε, αλλά σκέφτηκα ξαφνικά ότι θα ήταν αστείο να τη βάλω στα σκουπίδια που βρισκόντουσαν ακριβώς δίπλα μου”.

“Το έκανα για πλάκα, πίστευα ότι ήταν αστείο. Δεν πίστευα ότι θα παρέμενε αποκλεισμένη. Περίμενα ότι θα κατάφερνε να βγει έξω από τα σκουπίδια”, προσέθεσε.

Η τοπική αστυνομία έκρινε ότι η Μπέιλ δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα, όμως η βασιλική εταιρεία προστασίας των ζώων, ξεκίνησε έρευνα και προβλέπει την ανάκρισή της.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε