Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κατάρ – Ομολογία Τραμπ! “Εγώ τους είπα να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των εξτρεμιστών”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Με ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθαρίζει γιατί οι αραβικές χώρες διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ
– “Εγώ τους είπα να σταματήσουν τη χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας” έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος
– Πολλοί αναλυτές συσχέτιζαν την πρόσφατη επίσκεψη Τραμπ με την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή

Πολλοί ήταν οι αναλυτές που “έβλεπαν” άμεση σύνδεση της πρόσφατης επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία και την κλιμάκωση της έντασης που ακολούθησε και κατέληξε στην διακοπή διπλωματικών σχέσεων μιας σειράς χωρών, με το Κατάρ.

Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, μια μέρα μετά την διπλωματική επίθεση στο Κατάρ, ομολόγησε ότι είχε ρόλο – κλειδί στις εξελίξεις. Σε ανάρτησή του, στο αγαπημένο του twitter, ομολόγησε πως “Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή δήλωσα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ριζοσπαστικής Ιδεολογίας. Οι ηγέτες έδειξαν προς το Κατάρ – δείτε!”

Αμέσως μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν Αμπντουλαζίζ ξεχώρισε το Ιράν ως τον βασικό χορηγό της τρομοκρατίας παγκοσμίως. Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατηγόρησαν το Κατάρ πως υποδαυλίζει τις προσπάθειες απομόνωσης του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή. Εφημερίδες, κληρικοί ακόμα και celebrities, ξεκίνησαν μια επίθεση εναντίον του Σεΐχη του Κατάρ.

Λίγη ώρα μετά το πρώτο του tweet, ο αμερικανός πρόεδρος επανήλθε. “Τόσο καλά να βλέπω την επίσκεψή μου στη Σαουδική Αραβία, στον βασιλιά και 50 χώρες να αποδίδει ήδη. Είπαν ότι θα διαχωριστούν από όσους χρηματοδοτούν τον εξτρεμισμό και ήδη “έδειξαν” το Κατάρ. Ίσως αυτό να είναι η αρχή του τέλους για τον τρόμο της τρομοκρατίας.”

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε