Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καταργεί 11.000 θέσεις εργασίας η Peugeot Citroën

Καταργεί 11.000 θέσεις εργασίας η Peugeot Citroën
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.07.2012 | 10:34

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroën, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας εντός Γαλλίας, και τον τερματισμό λειτουργίας το 2014 της παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Ολνέ -σου- Μπουά, κοντά στο Παρίσι, στο οποίο απασχολούνται σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι.

Η κυριότερη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέγραψε καθαρές ζημίες κατά το Α' τρίμηνο του έτους και μείωση πωλήσεων 13% το Α' εξάμηνο, προβλέπει επίσης τη μείωση της παραγωγής της σε βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στο Πουασί, επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Παρισίων, καθώς και την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας εκ των 5.600 θέσεων που διαθέτει σήμερα σε εργοστάσιό της στην Ρέν της Δυτικής Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Φιλίπ Βαράν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. "Καταννοώ πλήρως τη τη σοβαρότητα της σημερινής ανακοίνωσης όπως και το σοκ και τα συναισθήματα που θα προκληθούν στην εταιρεία", επισημαίνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Πάντως, η εταιρεία κατέστησε σαφή την πρόθεσή της να "αναζωογονήσει τη μονάδα στο Ολνέ", αλλά και να προσφέρει θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στο Πουασί, σε ποσοστό της τάξης του 50% εκ των εργαζομένων σήμερα στη μονάδα του Ολνέ.

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο