Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καταρρέει ο κολοσσός του Μέρντοκ – Η μία παραίτηση μετά την άλλη

REUTERS
Παραιτήθηκε από την διεύθυνση της Dow Jones & Co. ο Λες Χίντον, που έγινε και αυτός στόχος κατηγοριών στο συνεχιζόμενο σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βρετανία από τα ΜΜΕ της News Corp. του Μέρντοκ.
Ο Λες Χίντον, κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας Dow Jones & Co. του αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, παραιτήθηκε χθες αφού έγινε και αυτός στόχος επικρίσεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων το οποίο σημειώθηκε ενόσω επέβλεπε τις εφημερίδες της News Corp. στη Βρετανία.
 
«Παρακολουθούσα με θλίψη από τη Νέα Υόρκη καθώς η υπόθεση της (εφημερίδας) News of the World εξελισσόταν», ανέφερε ο Χίντον, ως χθες κορυφαίο στέλεχος της εφημερίδας Wall Street Journal, στην επιστολή της παραίτησής του.
 
«Το ότι αγνοούσα αυτό που έχει αποκαλυφθεί πως συνέβη είναι άσχετο και υπό τις παρούσες συνθήκες συναισθάνομαι ότι είναι προσήκον να παραιτηθώ από τη News Corp. και να ζητήσω συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από τις ενέργειες της News of the World», πρόσθεσε.
 
Η News Corp., μητρική της Dow Jones, βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη της τεράστιας έκτασης των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων από συντάκτες της News of the World.
 
Άλλη μια στενή συνεργάτιδα του Μέρντοκ, η Ρεμπέκα Μπρουκς, η οποία εργαζόταν υπό τον Χίντον όταν ήταν διευθύντρια της News of the World, επίσης παραιτήθηκε χθες.
 
Ο 67χρονος Χίντον συνεργαζόταν με τον Μέρντοκ για πάνω από πέντε δεκαετίες, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία ώσπου του ανατέθηκε η διοίκηση της News International το 1995 και κατόπιν της Dow Jones, αφού η News Corp. αγόρασε την εταιρία που εκδίδει τη Wall Street Journal.
 
Η απόφαση του Χίντον, τον οποίο συνεργάτες του χαρακτήριζαν «άνθρωπο της εταιρίας πάνω απ’ όλα» ελήφθη μετά από επανειλημμένες συζητήσεις με τον Μέρντοκ, ανέφερε μια πηγή, που πρόσθεσε ότι την τελική απόφαση την έλαβε ο ίδιος. Στην εφημερίδα η είδηση άφησε πολλά στελέχη «άναυδα», πρόσθεσε η πηγή αυτή.
 
Ο Χίντον είχε μιλήσει σε επιτροπές της βρετανικής βουλής των κοινοτήτων δύο φορές, καταθέτοντας αμφότερες ότι είχε διεξαχθεί εξαντλητική εσωτερική έρευνα για την υπόθεση.
 
Οι παραιτήσεις των δύο στελεχών ακολούθησαν την εγκατάλειψη της προσπάθειας της News Corp. να αγοράσει το πλήρες πακέτο των μετοχών της συνδρομητικής τηλεόρασης BSkyB.
 
Στη Dow Jones & Co. ανήκει και το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires από το 2007.
 
Στο μεταξύ ο ίδιος ο 80χρονος Ρούπερτ Μέρντοκ συναντήθηκε αργά χθες Παρασκευή με τους γονείς της Μίλι Ντάουλερ, μιας μαθήτριας που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί και τα μηνύματα της οποίας είχαν υποκλαπεί από συντάκτες της News of the World, για να τους ζητήσει συγγνώμη, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η υπόθεση για τη News Corp.
 
Η βρετανική θυγατρική της εταιρίας του, η News International, πρόκειται να δημοσιεύσει πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο της χώρας σήμερα και αύριο για να απολογηθεί για τις ενέργειες της–τις υποκλοπές των μηνυμάτων 4.000 και πλέον ανθρώπων, περιλαμβανομένων θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και οικογενειών στρατιωτών που είχαν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε