Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Βολιβία

Ολόκληρα χωριά έχουν καταστραφεί από τις κατολισθίσεις και τις πλημμύρες. ΦΩΤΟ REUTERS
Ολόκληρα χωριά έχουν καταστραφεί από τις κατολισθίσεις και τις πλημμύρες. ΦΩΤΟ REUTERS

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε την χώρα η κυβέρνηση της Βολιβίας…..

Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 10 ανθρώπων και έχουν πλήξει περίπου 22.000 οικογένειες σε εθνικό επίπεδο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κίνηση θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να διανείμει ταχύτερα βοήθεια στις πέντε από τις εννέα διοικητικές περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από πλημμύρες.

“Κηρύσσουμε εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης [. . .] λόγω των συνεπειών των πλημμυρών, των χαλαζοπτώσεων, των κατολισθήσεων και των υπερχειλίσεων ποταμών”, ανέφερε διάταγμα που εξέδωσε ο πρόεδρος Έβο Μοράλες και η κυβέρνησή του.

Μέχρι στιγμής οι χειρότερες πλημμύρες έχουν αναφερθεί στην επαρχία Σάντα Κρους, αλλά η κυβέρνηση εκφράζει ανησυχία για την περιοχή Μπένι, όπου συναντώνται τα μεγαλύτερα ποτάμια της Βολιβίας.

Η πρωτεύουσα της επαρχίας Μπένι, Τρινιδάδ, όπου κατοικούν 120.000 άνθρωποι, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού χθες Παρασκευή καθώς το επίπεδο του νερού έφθασε μερικά εκατοστά πριν το όριο της υπερχείλισης κοντινών φραγμάτων. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βολιβίας προέβλεψε ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν ολόκληρο το Φεβρουάριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε