Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κατασχέθηκε η περιουσία του Καντάφι που ξεπερνάει το 1,1 δις

Κατασχέθηκε η περιουσία του Καντάφι που ξεπερνάει το 1,1 δις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.03.2012 | 22:06
Πρώτη δημοσίευση: 28.03.2012 | 21:50

Οι ιταλικές φορολογικές αρχές κατέσχεσαν κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία πιστεύεται ότι ανήκαν στον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και μέλη της οικογένειάς του, συνολικής αξίας μεγαλύτερης από 1,1 δισ. Ευρώ.

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είναι κυρίως μετοχές σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ιταλίας, όπως της τράπεζας Unicredit, της ενεργειακής εταιρίας Eni, της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, καθώς και του βιομηχανικού ομίλου Finmeccannica, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Guardia di Finanza, Γκαβίνο Πούτζου.

Ο εκλιπών πρώην ηγέτης της Λιβύης είχε επίσης μετοχές στην ποδοσφαιρική ομάδα Γιουβέντους. Άλλα περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνουν τραπεζικές καταθέσεις, ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Ρώμης, 1.500 στρέμματα γης στο ιταλικό νησί Παντελερία καθώς και δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού που φέρονται ότι ανήκαν στο γιο του Καντάφι, Σαάντι.

Ιταλοί δικαστικοί διέταξαν την κατάσχεση των περιουσιακών αυτών στοιχείων έπειτα από σχετικό αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), είπε ο Πούτζου στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24.

Περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στον πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Καντάφι, του Αμπντάλα αλ Σενούσι, κατασχέθηκαν επίσης στην ίδια επιχείρηση. Ο αλ Σενούσι συνελήφθη στην Μαυριτανία αυτό το μήνα.

Το ΔΠΔ, το οποίο εδρεύει στη Χάγη της Ολλανδίας, χειρίζεται τις αγωγές ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι υπήρξαν θύματα του καθεστώτος του Καντάφι--το οποίο ανατράπηκε μετά την εξέγερση του 2011. Ο Καντάφι σκοτώθηκε την 20ή Οκτωβρίου, όταν δυνάμεις των εξεγερμένων τον περικύκλωσαν στην γενέτειρά του πόλη Σύρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΗΕ:"Απροσδιόριστες" οι συνθήκες θανάτου του Καντάφι και του γιου του   Διαδώστε αυτό το άρθρο