Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Καταθέτει για το σκάνδαλο Μπετανκούρ ο Σαρκοζί

Καταθέτει για το σκάνδαλο Μπετανκούρ ο Σαρκοζί

Άλλος κόσμος στη Γαλλία… Μόλις ο Νικόλα Σαρκοζί έπαψε να «καλύπτεται» από την προεδρική ασυλία, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και καλείται να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Μπετανκούρ.

Ο πρώην πρόεδρος μετέβη στο δικαστικό μέγαρο του Μπορντό, για να καταθέσει στην υπόθεση πιθανής παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007.

Ο Σαρκοζί κινδυνεύει με την απαγγελία της κατηγορίας εκμετάλλευσης προσώπου εν αδυναμία στο πλαίσιο της υπόθεσης Μπετανκούρ, που πήρε το όνομά της από την κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L’ Oreal, τη Λιλιάν Μπετανκούρ, 90 ετών σήμερα και πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας.

Ο 57χρονος Σαρκοζί μπορεί να τεθεί υπό το καθεστώς του “επικουρούμενου μάρτυρα”, ένα ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα σε αυτό του απλού μάρτυρα και σε αυτό του κατηγορούμενου.
Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρώην πρόεδρο
Είναι η δεύτερη φορά μετά την ψήφιση του Συντάγματος το 1958, που είναι γνωστό ως Σύνταγμα της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, που ένας πρώην αρχηγός του κράτους κλητεύεται από δικαστήριο μετά τον Ζακ Σιράκ.
Ο Σιράκ καταδικάστηκε πέρυσι για δύο υποθέσεις υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος με στόχο τη χρηματοδότηση του πολιτικού κόμματός του μέσω εικονικών θέσεων εργασίας, το διάστημα που ήταν δήμαρχος του Παρισιού, από το 1977 έως το 1995.

Το δικαστήριο του Μπορντό προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα χρήματα της Λιλιάν Μπεντακούρ, η οποία πάσχει από άνοια και η κατάσταση της υγείας είναι βεβαρημένη από το Σεπτέμβριο του 2006, χρησίμευσαν για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις προς την εταιρία της.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από την πρώην λογίστρια της οικογένειας Μπετανκούρ που είχε δηλώσει στην αστυνομία τον Ιούλιο του 2010 ότι ο πρώην διαχειριστής της περιουσίας της Μπετανκούρ, ο Πατρίς ντε Μεστρ, τής είχε ζητήσει 150.000 ευρώ σε μετρητά στις αρχές του 2007, λέγοντας πως ήθελε να τα δώσει στον Ερίκ Βερτ, εκείνη την εποχή “ταμία” του κόμματος UMP του Σαρκοζί για την προεκλογική εκστρατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι και το γραφείο του Σαρκοζί

Αυτός είναι ο νεος Σαρκοζί – Ποιός είναι ο Φρανσουά Κοπέ

Σαρκοζί: 5 εκατ. ευρώ επιχορήγηση για 5 λεπτά σεξ!

Σάλος με βίλα – δώρο για τον Σαρκοζί

Όταν τελειώσει η ασυλία Σαρκοζί θα κληθεί να καταθέσει για σκάνδαλα

Έρευνες από την γαλλική δικαιοσύνη για την υπόθεση Μπετανκούρ

Η υπουργός με τους 8 διαφορετικούς εραστές!

«Έτσι έζησα τον πολιτικό θάνατο του Γ. Παπανδρέου»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε