Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταθέτουν τα όπλα οι FARC;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Η αντάρτικη οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο με τον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, αναφέρει ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο νέος επικεφαλής της Τιμολέον “Τιμοσένκο” Χιμένες και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της θες.

Υπάρχουν θέματα τα οποία “θα θέλαμε να συζητήσουμε σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις”, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που αναφέρει ότι θα μπορούσαν να τεθούν υπό συζήτηση ζητήματα όπως οι εχθροπραξίες, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ελευθερία του εμπορίου και των επενδύσεων, το περιβάλλον και άλλα.

Η ανακοίνωση δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση προς τον κολομβιανό πρόεδρο να αρχίσει διάλογος, πάντως η οργάνωση ζητεί σε αυτή την “επαναφορά της ημερησίας διάταξης” των προηγούμενων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, επί των ημερών του πρώην προέδρου Αντρές Παστράνα, πριν από μια δεκαετία και πλέον.

Η σύγκρουση στην Κολομβία “δεν θα επιλυθεί εάν οι φωνές μας δεν ακουστούν”, τονίζει ο επικεφαλής των FARC, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ροδρίγο Λονδόνο και ανέλαβε την ηγεσία την 5η Νοεμβρίου, μια ημέρα μετά το θάνατο του προκατόχου του, Αλφόνσο Κάνο, σε επιχείρηση του στρατού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε