Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κατάθλιψη για πέντε μεταλλωρύχους στη Χιλή

Σημάδια κατάθλιψης παρουσιάζουν τουλάχιστον 5 απο τους μεταλλωρύχους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι 700 μέτρα κάτω απο την επιφάνεια της γης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της χώρας ειδικοί ψυχολόγοι θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τους άνδρες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι καθώς 5 απο αυτούς δεν σιτίζονται κανονικά και περιγράφονται ως “απομονωμένοι” καθώς στο βίντεο που προβλήθηκε, δεν εμφανίστηκαν.

Την επόμενη εβδομάδα, γιατροί από τη ΝASA, που ειδικεύονται στο να βοηθούν τους αστροναύτες να διατηρούνται σε καλή κατάσταση σε μεγάλες αποστολές, θα φτάσουν στη Χιλή για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους που βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με τους μεταλλωρύχους.

Στο μεταξύ, η διάνοιξη του τούνελ για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. Ήδη έχει διανοιχθεί μία μικρή σήραγγα προκειμένου να παρέχεται τροφή στους εγκλωβισμένους. Για τη διασωσή τους έχουν επιστρατευτεί ειδικά μηχανήματα από την Ισπανία και την Αυστραλία, μεταξύ των οποίων και ένα υδραυλικό τρυπάνι 29 τόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Το πρώτο βίντεο με τους θαμμένους ανθρακωρύχους – Περιμένουν την “απελευθέρωση”
Θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι για 4 μήνες!
 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε