Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Κατεδάφισαν το σπίτι του Μπιν Λάντεν

Κατεδάφισαν το σπίτι του Μπιν Λάντεν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.02.2012 | 23:46
Πρώτη δημοσίευση: 26.02.2012 | 22:34

Πρόκειται για το σπίτι όπου διέμενε ο Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, και όπου σκοτώθηκε πέρσι τον Μάιο από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις το οποίο ισοπεδώθηκε σήμερα από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η κατεδάφισή του ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου 2011 στο Αμποταμπάντ σε νυχτερινή επιδρομή του αμερικανικού στρατού που εξόργισε τις αρχές του Πακιστάν γιατί δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

"Η διαδικασία της κατεδάφισης του συγκροτήματος ολοκληρώθηκε απόψε", είπε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του καθώς δεν είχε πάρει έγκριση για να μιλήσει στον Τύπο. "Όλο το κτίριο ισοπεδώθηκε. Μας χρειάστηκε λίγος χρόνος γιατί η κατεδάφιση και η απομάκρυνση των μπάζων γίνονταν ταυτόχρονα", πρόσθεσε.

Οι λόγοι για τους οποίους οι αρχές αποφάσισαν να γκρεμίσουν το σπίτι δεν έχουν διευκρινιστεί. Μετά το θάνατο του μπιν Λάντεν πολλοί κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί και αρκετοί υποστήριζαν ότι ήταν προτιμότερο να κατεδαφιστεί το συγκρότημα για να συνεχίσουν ομαλά τη ζωή τους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook