Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κατέλαβαν τα γραφεία της S&P στο Παρίσι!

ΦΩΤΟ REUTERS

Ακτιβιστές κατά της συνόδου της G8 κατέλαβαν το πρωί της Πέμπτης και για λίγη ώρα τα γραφεία του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περίπου 30 ακτιβιστές έφθασαν το πρωί στα γραφεία, που βρίσκονται στο 8ο διαμέρισμα του Παρισίου και έφυγαν με ηρεμία στις 11:15, έπειτα από «συνομιλίες με την αστυνομία», δήλωσε ένας εκ των ακτιβιστών.

«Πιστεύουμε ότι η Standard and Poor’s είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα του καπιταλισμού και του σημερινού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τους θεωρούμε υπεύθυνους για τις πολιτικές λιτότητας», εξήγησε.

Οι ακτιβιστές είχαν καλέσει σε συγκέντρωση το πρωί στην πλατεία Στάλινγκραντ με πρόθεση να κατευθυνθούν προς τα γραφεία της Standard and Poor’s.

Όμως πολλές δεκάδες αστυνομικοί τους εμπόδισαν να μεταβούν στα γραφεία, δήλωσε ένας απ’ αυτούς, ο οποίος μίλησε από το τηλέφωνο ενώ βρισκόταν, όπως δήλωσε, σε κλούβα της αστυνομίας.

Η Σύνοδος Κορυφής της G8, των οκτώ πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου, διεξάγεται στη Ντοβίλ της Γαλλίας. Επίκεντρο των συνομιλιών θα αποτελέσει η οικονομική κρίση, τα προβλήματα στην ευρωζώνη και την κρίση χρέους σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και κυρίως ο διάδοχος του Ντομινίκ Στρος Καν στην ηγεσία του ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η “αραβική άνοιξη” και η διαδοχή της Λαγκάρντ στη σύνοδο των G8

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε