Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κατέρευσε κτίριο στη Νάπολη- 3 νεκροί

Σωστικά συνεργεία ψάχνουν για επιζώντες στα ερείπια του κτιρίου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαρροή υδάτων στα θεμέλια του κτιρίου απο ισχυρές βροχές, πιθανώς να προκάλεσε την κατάρρευσή του.Ενα κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό.

Μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν ζωντανό ένα κορίτσι 10 ετών από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στην πόλη Αφραγκόλα της νότιας Ιταλίας, ενώ νωρίτερα είχαν ανασύρει τα πτώματα τριών ανθρώπων.

Το κορίτσι, που έμεινε θαμμένο στα ερείπια για 10 ώρες, όπως δήλωσαν οι διασώστες, βρέθηκε δίπλα στο πτώμα της γιαγιάς της.

Νωρίτερα τα συνεργεία διάσωσης είχαν ανασύρει τα πτώματα ενός ζευγαριού που είχε παγιδευτεί στο διώροφο κτίριο που κατέρρευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο 33χρονος άνδρας και η 29χρονη σύζυγός του βρέθηκαν μαζί, όπως δήλωσε ένας άνδρας των σωστικών συνεργείων σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι τρεις αφρικανοί μετανάστες που διέμεναν στο κτίριο. Οι περίοικοι πάντως έχουν δηλώσει ότι κανείς από τους τρεις μετανάστες δεν βρισκόταν στο κτίριο την ώρα της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, διαρροή υδάτων στα θεμέλια του κτιρίου προκάλεσε το δυστύχημα στην πόλη Αφραγκόλα, που είναι κοντά στη Νάπολη.

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν εκατοντάδες ενοίκους γειτονικών κτιρίων, επειδή, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Αφράγκολα, είναι πιθανόν να προκληθούν και άλλα δυστυχήματα.

   
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε