Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κατέρρευσε κτίριο 2.000 ετών!

Στις έντονες βροχοπτώσεις πιθανώς να οφείλεται η κατέρρευση του πέτρινου κτίσματος στην αρχαία Πομπηία, σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους.

Οπως ανακοίνωσαν Ιταλοί αξιωματούχοι το ηλικίας 2.000 ετών πέτρινο κτίριο κατέρρευσε νωρίς το πρωί, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός. Την καταστροφή αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι, όταν άνοιξαν τον αρχαιολογικό χώρο.

Εκτιμάται οτι στο κτίριο αυτο συγκεντρώνονταν οι μονομάχοι και ασκούνταν πριν από τη μάχη που γινόταν σε κοντινό αμφιθέατρο της αρχαίας πόλης.

Οι αξιωματούχοι εικάζουν ότι η κατάρρευση του μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. “Η διάβρωση από το νερό μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να προκάλεσε τη μετατόπιση του εδάφους, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής, τμήματος των τοίχων και της πρόσοψης του κτιρίου”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας Ρομπέρτο Σέτσι.

Σημειώνεται οτι ιστορικοί τέχνης και κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας, που βρίσκεται μεταξύ των πιο σημαντικών παγκοσμίως, χρειάζεται καλύτερη συντήρηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε