Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατέρρευσε το αρχοντικό – σύμβολο των θυμάτων του σεισμού στο Αματρίτσε [vid]

Το κόκκινο αρχοντικό είχε γίνει το σύμβολο ανοικοδόμησης μετά τον σεισμό της 24ης Αυγούστου. Ήταν ένα από τα λίγα που είχαν διασωθεί μετά τον φονικό σεισμό στο Αματρίτσε.

Μετά το διπλό ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία, δεν άντεξε. Το κόκκινο αρχοντικό κατέρρευσε και έχει διατηρηθεί μόνο ένα τμήμα του. O αρχιτέκτονας Giulio Aniballi, που σχεδίαζε να στεγάσει ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, σημείωσε πως το κόκκινο αρχοντικό δεν ήταν ποτέ σύμβολο της ομορφιάς αλλά ήταν το καμάρι της πόλης.

Ο πατέρας του Francesco Aniballi εργάστηκε για την κατασκευή του κόκκινου αρχοντικού μαζί με τον ιδιοκτήτη Domenico Piccirilli από το 1954 μέχρι το 1955 και το κτίριο στη συνέχεια αποκτήθηκε από το Cassa di Risparmio di Rieti.

Στο πλαίσιο του έργου ήταν να στεγαστεί ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, αλλά στον πρώτο όροφο θα στεγάζονταν η τράπεζα και η εφορία και στους άλλους ορόφους τα διαμερίσματα. “Δεν χτίστηκε με αντισεισμικούς κανόνες, αλλά ήταν καλή κατασκευή. Οι αυστηρότεροι κανόνες ήρθαν σε δεύτερο χρόνο. Έκανε το καθήκον του. Επέτρεψε σε όλους να το εγκαταλείψουν”.

Πηγή: Repubblica, La Stampa

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε