Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κατεβάζουν ρολά τα μέσα μεταφοράς και στην Πορτογαλία

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων στις δημόσιες συγκοινωνίες για τις περικοπές των αποδοχών στο δημόσιο τομέα και στην Πορτογαλία
Παρέλυσε σήμερα το μετρό της Λισαβόνας λόγω πολύωρης στάσης εργασίας, της πρώτης μιας σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί στις δημόσιες συγκοινωνίες αυτήν την εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων σ΄αυτές, τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση.
 
Η συμμετοχή στη στάση εργασίας στο μετρό της πορτογαλικής πρωτεύουσας, η οποία είχε προγραμματιστεί από τις 06:30 ως τις 11:00 τοπική ώρα, ήταν σχεδόν 100%, σύμφωνα με τα συνδικάτα. Η διοίκηση του μετρό ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι οι σταθμοί έκλεισαν για λόγους ασφαλείας.
 
Από την Τετάρτη ως την Παρασκευή, τα συνδικάτα έχουν κηρύξει πολύωρες στάσεις εργασίας στους πορτογαλικούς σιδηροδρόμους, στις ποτάμιες συγκοινωνίες της πρωτεύουσας καθώς επίσης στα λεωφορεία της Λισαβώνας και των πόλεων Πόρτο, Μπράγκα και Κοΐμπρα.
 
Διαμαρτυρόμενα κατά της πολιτικής λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες, η οποία προβλέπει μείωση κατά 5% των αποδοχών στο δημόσιο τομέα, τα δυο μεγαλύτερα συνδικάτα οργάνωσαν το Νοέμβριο την πρώτη ενωτική απεργία από το 1988.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε