Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κατέβηκαν στους δρόμους διεκδικώντας περισσότερη δημοκρατία

ΦΩΤΟ REUTERS

Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά σε πόλεις του Μαρόκου, για τρίτη φορά από την αρχή της χρονιάς, ζητώντας περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι διαδηλώσεις αυτές έγιναν παρά την πρόσφατη απελευθέρωση από τον βασιλιά Μοχάμεντ πολιτικών κρατουμένων και τη δέσμευσή του για σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

“Θέλουμε περισσότερη ισότητα και λιγότερη διαφθορά”, “Όχι στη συσσώρευση πλούτου και εξουσίας” φώναζαν οι διαδηλωτές στην Καζαμπλάνκα, στο βόρειο Μαρόκο, στο κέντρο της οποίας είχαν συγκεντρωθεί σχεδόν 10.000 άνθρωποι.

Σε μερικές πόλεις, όπως η Καζαμπλάνκα και η Ταγγέρη, στο βορρά και το Μαρακές, στο νότο, οι διαδηλώσεις άρχισαν στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Αργότερα σήμερα προβλέπεται να γίνουν κι άλλες διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις, όπως το Ραμπάτ και η Φες, στο κεντρικό Μαρόκο, ο οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Οι διαδηλώσεις αυτές γίνονται κατόπιν αιτήματος του Κινήματος της Νεολαίας της 20ης Φεβρουαρίου, το οποίο ζητεί πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές στο Μαρόκο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε