Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Κατευθυντήριες γραμμές» κατά της παιδεραστίας

«Κατευθυντήριες γραμμές» κατά της παιδεραστίας
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.04.2010 | 21:43
Πρώτη δημοσίευση: 09.04.2010 | 21:43

Οι αποκαλύψεις περί σκανδάλων παιδεραστίας έχουν προκαλέσει τριγμούς στα θεμέλια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για αυτό και η Αγία Έδρα ετοιμάζεται να δώσει… οδηγίες!

Το Βατικανό ετοιμάζεται να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τις «κατευθυντήριες γραμμές» για την καταπολέμηση της παιδεραστίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa επικαλούμενο πηγές της Αγίας Έδρας.

Η δημοσίευση των αρχών αυτών στο διαδίκτυο (στη διεύθυνση www.vatican.va) προβλέπεται να γίνει πολύ σύντομα, ενδεχομένως και την Δευτέρα. Πάντως, μέχρι στιγμής η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από το Βατικανό.

Ο χειρισμός των περιπτώσεων των παιδεραστών ιερέων βασίζεται στο κανονικό δίκαιο και σε ένα motu proprio (έδικτο) που χρονολογείται από το 2001. Τότε, ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ είχε εκδώσει ένα έδικτο που αφορούσε τα «σοβαρά εγκλήματα» με βάση ένα έγγραφο του Κογκλάβιου των Καρδιναλίων για θέματα πίστης, στην οποία προήδρευε ο νυν πάπας Βενέδικτος και τότε καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτζινγκερ. Το Βατικανό διέταζε τους επισκόπους να ενημερώνουν την Αγία Έδρα για τυχόν κρούσματα παιδεραστίας και όριζε ότι θα πρέπει να παύει άμεσα κάθε επαφή των παιδεραστών ιερέων με άτομα νεαρής ηλικίας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο