Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κάθειρξη 15 χρόνων σε γυναίκα ως μέλος της Αλ Κάιντα

Κάθειρξη 15 χρόνων σε γυναίκα ως μέλος της Αλ Κάιντα

Ειδικό δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε σήμερα μια γυναίκα, μέλος της Αλ Κάιντα, σε κάθειρξη 15 ετών, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, Spa.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που δικάστηκε μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Η δίκη της γυναίκας, τα στοιχεία της οποίας δεν αποκαλύφθηκαν και είναι γνωστή μόνο με την προσωνυμία “Κυρία Αλ Κάιντα”, ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου σε δικαστήριο της Τζέντα. Οι κατηγορίες σε βάρος της αφορούσαν κυρίως την υποκίνηση σε τρομοκρατικές ενέργειες, την παροχή ασύλου σε καταζητούμενους και την οπλοκατοχή. Φέρεται επίσης να χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές ενέργειες γιατί μάζεψε περίπου ένα εκατομμύριο ριάλ (267.000 δολάρια) και τα έστειλε στην οργάνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο εκτός από τη 15ετή κάθειρξη της επιβλήθηκε και 15ετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μετά την αποφυλάκισή της.

Η γυναίκα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ήταν “όμηρος” των δύο συζύγων της που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα.

Ο ένας από τους άνδρες αυτούς έχει φυλακιστεί με την κατηγορία της τρομοκρατίας ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε πριν από μερικά χρόνια στο Ριάντ από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι κατόπιν παράκλησης της οικογένειάς της, η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία μέσων ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε