Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καθηλώνονται όλα τα αεροσκάφη λόγω απεργιών

Η αεροπορική εταιρία Qantas στην Αυστραλία αποφάσισε σήμερα να καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη της αναστέλλοντας τις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις όσο δεν επιλύεται μια κοινωνική σύγκρουση που πλήττει τη λειτουργία της εδώ και δύο μήνες.

Οι τεχνικοί, το προσωπικό εδάφους και οι πιλότοι ζητούν αύξηση των αποδοχών τους και διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρίας η οποία θέλει να συγκεντρώσει τις διεθνείς δραστηριότητές της στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Όλες οι πτήσεις της εταιρίας ακυρώνονται από σήμερα στις 06:00 ώρα Γκρίνουιτς (09:00 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε η Qantas, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της, που πλήττεται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι που είναι μέλη των τριών συνδικάτων τα οποία οργανώνουν τις κινητοποιήσεις, δεν θα μπορούν να εισέλθουν από τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, καθώς καθηλώνουν τα αεροσκάφη στο έδαφος, είπε ο πρόεδρος της Qantas Αλαν Τζόις.

Τα αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήση θα φθάσουν στον προορισμό τους αλλά δεν θα υπάρξει καμιά νέα πτήση της εταιρίας, πρόσθεσε ο Αλαν Τζόις λέγοντας ότι δεν θα επιλέξει την “εύκολη λύση” ενδίδοντας στα αιτήματα των συνδικάτων. “Αυτό θα κατέστρεφε την εταιρία μακροπρόθεσμα. Λαμβάνω αυτή την απίστευτη απόφαση, την πολύ δύσκολη, να καθηλώσω στο έδαφος τα αεροσκάφη”.

Η απόφαση αυτή αφορά 70.000 επιβάτες καθώς ακυρώνονται 600 πτήσεις, 108 αεροσκάφη και 22 αεροδρόμια.

Ο αυστραλός υπουργός Μεταφορών ‘Αντονι Αλμπανίζ δήλωσε “ιδιαίτερα ανήσυχος” από την απόφαση της εταιρίας και ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επίλυση της κρίσης.

Χθες κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων τής στοίχισαν 68 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (51,2 εκατομμύρια ευρώ).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε