Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καθηλώθηκε αεροπλανό γιατί “κάπνιζαν” τα…παπούτσια του;

Καθηλώθηκε αεροπλανό γιατί “κάπνιζαν” τα…παπούτσια του;
Αεροσκάφος της United Airlines που εκτελούσε την πτήση 663 από την Ουάσινγκτον στο Ντένβερ προσγειώθηκε με ασφάλεια μετά

 

πό επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη ενός επιβάτη αλλά το περιστατικό πιθανότατα δεν αποτέλεσε σοβαρή απειλή.
 
“Φαίνεται ότι το εν λόγω άτομο μάλλον κάπνιζε στην τουαλέτα και έκανε ένα ατυχές σχόλιο” όταν ρωτήθηκε τι συνέβη από μέλος του πληρώματος, δήλωσε αξιωματούχος.
Το αεροσκάφος τύπου Boeing 757 προσγειώθηκε στο Ντένβερ στις 04:00 ώρα Ελλάδας έχοντας προηγουμένως συνοδευτεί από δυο μαχητικά F-16, σύμφωνα με την διοίκηση αεράμυνας βόρειας Αμερικής.
 
Το ABC News, επικαλούμενο στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, μετέδωσαν νωρίτερα ότι οι αστυνομικοί συνοδοί της πτήσης συνέλαβαν έναν άνδρα, υπήκοο Κατάρ, διότι “προσπάθησε να βάλει φωτιά στα παπούτσια του” εν πτήσει. Το CNN ανέφερε ότι ο άνδρας ήταν ένας μεσαίου επιπέδου διπλωμάτης, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε γιατί παρέμεινε τόση ώρα στην τουαλέτα του αεροσκάφους απάντησε “κάτι για το ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά στο παπούτσι του”.
 
Κατά το ABC News ο διπλωμάτης ονομάζεται Μοχάμεντ αλ Μοντάντι και είναι τρίτος γραμματέας και υποπρόξενος στην πρεσβεία του Κατάρ στην Ουάσινγκτον.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 157 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τη Γιουνάιτεντ.
 
Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί μετά τα Χριστούγεννα του 2009, όταν ένας Νιγηριανός, που φέρεται να συνδέεται με μια οργάνωση εμπνεόμενη από την αλ Κάιντα, αποπειράθηκε να πυροδοτήσει εκρηκτικά κρυμμένα στα εσώρουχά του μέσα σε αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ και προσέγγιζε το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.
 
Τον Δεκέμβριο του 2001 ο Ρίτσαρντ Ριντ, καθ’ ομολογία του “μέλος της αλ Κάιντα”, εμποδίστηκε να πυροδοτήσει εκρηκτικά κρυμμένα στα παπούτσια του. Ομολόγησε την ενοχή του σε οκτώ κατηγορίες περί τρομοκρατίας και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης με αναστολή.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε