Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καθησυχαστική επίσκεψη Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισκέφτηκε στη νήσο Σακαλίνη για να βεβαιώσει τους πολίτες ότι δεν κινδυνέουν από μόλυνση με ραδιενέργεια λόγω του δυστυχήματος στην Ιαπωνία.

Η ρωσική νήσος Σακαλίνη, βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανοικτά από το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας και εκεί βρέθηκε το Σάββατο ο Βλαντιμίρ Πούτιν  με στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες που έχουν πανικοβληθεί για πιθανή μόλυνσή τους με ραδιενέργεια από τους κατεστραμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Η καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας δε συνιστά καμία απειλή για τη Ρωσία , δήλωσε ο κ. Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

 “Είμαι εδώ για να εξετάσω προσωπικά την κατάσταση” ανέφερε ο κ. Πούτιν, μετά από συνάντησή του με ειδικούς πυρηνικούς επιστήμονες στη Σακαλίνη και πρόσθεσε:” Η κατάσταση στην Ιαπωνία έχει σταθεροποιηθεί. Οι φίλοι μας οι Ιπανωνες έχουν πλέον την κατάσταση υπό έλεγχο. Οι προβλέψεις των επισημόνων μας είναι καθησυχαστικές”.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές δεν έχει ανιχνευτεί καμία αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας μέχρι τώρα στη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Ασμόλοφ, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων των ρωσικών πυρηνικών σταθμών, που επέστρεψε από την Ιαπωνία λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σακαλίνη, ανέφερε:

    “Μπορώ με κάθε υπευθυνότητα να σας ανακοινώσω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε