Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καθησυχάζει ο Θαπατέρο μετά τις βολές από Moody’s

Καθησυχάζει ο Θαπατέρο μετά τις βολές από Moody’s

Ο ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο εξέφρασε την “απόλυτη εμπιστοσύνη του” στη φερεγγυότητα της χώρας του μετά την ανακοίνωση του οίκου Moody’s ότι σκέφτεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας.

Αν ο Moody’s αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την υποβάθμιση θα είναι ο τρίτος οίκος αξιολόγησης που θα το κάνει, μετά τον Fitch και τον Standard & Poor’s.

Υπάρχει διεθνής ανησυχία για το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας που έχει ξεπεράσει το 20%, για το δημοσιονομικό της έλλειμμα που φτάνει το 11,2% του ΑΕΠ, αλλά και για την προοπτική αναιμικής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Ο Θαπατέρο πάντως δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετησει η κυβέρνησή του θα είναι “χρήσιμες”. “Θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε την ανεργία και να προσφέρουμε όλες τις εγγυήσεις που θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών” και της διεθνούς κοινής γνώμης στην Ισπανία, δήλωσε ο Θαπατέρο.

Επεσήμανε μάλιστα τη σημασία της επικείμενης δημοσίευσης των ελέγχων ανθεκτικότητας των ισπανικών τραπεζών για την αύξηση της εμπιστοσύνης των αγορών στην ισπανική οικονομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε